Faroek 30 maart 2016

Faroek is het opsporingsprogramma van VTM. In samenwerking met het gerecht en de politiediensten gaat presentator Faroek Özgünes op zoek naar daders van misdrijven, naar vermiste personen of naar getuigen. Hij doet daarbij een beroep op de kijker.

Dankzij een schat aan exclusieve camerabewakingsbeelden, gedetailleerde beschrijvingen van daders en reconstructies van misdrijven, krijgt het publiek de kans om mee misdrijven op te lossen en daders te ontmaskeren. We besteden ook aandacht aan de modus operandi van bepaalde bendes of aan nieuwe misdaadfenomenen om mensen hiervoor te waarschuwen. En we blikken terug op zaken die mede dankzij tips van de kijkers zijn opgelost.

Een bende pleegt georganiseerde diefstallen van fitbit-horloges in speelgoedwarenhuizen in Oostende, Wilrijk, Beveren, Deurne en Mechelen. Twee daders komen duidelijk in beeld. Wie herkent ze?



Op 14 januari 2016 wordt achter een wachthokje van een bushalte in Sint-Genesius-Rode een akelige ontdekking gedaan. Bij het opruimen van zwerfvuil werd een overleden boreling gevonden in een doos. Misschien brengt de beschrijving van de kledij van het kind de onderzoekers op het spoor van de ouders.



Op 9 juli 2015 werd een vrouwelijke koerier beroofd bij het verlaten van café Het Wilde Westen in Heist-op-den-Berg. De buit bedraagt ongeveer € 27.000 aan sigaretten en cash geld. Wie herkent de mountainbike van de dader die op de plaats van de feiten werd achtergelaten?



Wie kent de 2 daders die door bewakingscamera's zijn gefilmd?

Gewapende overval op supermarkt Carrefour op 23 juni 2015 in Aalst.



Wie herkent de mannen die vernielingen aanrichten en projectielen gooien naar de politie?

Relschoppers tijdens de nationale betoging in Brussel op 7 oktober 2015.

Tenslotte doen we een oproep tot 2 getuigen die op woensdag middag 10 februari 2016 een meisje, slachtoffer van verkrachting, naar de de spoedafdeling van het UZ Gent hebben gebracht.