Veroordeelde zedendelinquent opgepakt dankzij tip via Most Wanted-lijst

Op 20 mei 2022 werd de 54-jarige R.VW door het Gentse Hof van Beroep veroordeeld wegens de verkrachting van een minderjarige, aanzetten tot ontucht  en aanranding van minderjarigen . De man werd veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en 10 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank.

R. VW was niet aanwezig tijdens de uitspraak. Het Hof van Beroep beval zijn onmiddellijke aanhouding, maar de politiediensten konden hem niet meer aantreffen op zijn thuisadres. De man werd vervolgens nationaal en later ook internationaal geseind. In het kader van de internationale opsporing werd het Fugitive Active Search Team (FAST) van de Federale Politie, dat samenwerkt met FAST-teams in het buitenland, ingeschakeld.

Op dinsdag 24 mei werd betrokkene op de Belgium’s Most Wanted-lijst geplaatst, de lijst met de door ons land meest gezochte voortvluchtige criminelen. Niet veel later kwam een tip binnen dat de man zich in Nederland zou bevinden, in Heerlen bij Roosendaal. Het Belgische FAST-team nam onmiddellijk contact op met de Nederlandse collega’s, die betrokkene aldaar konden lokaliseren en arresteren. Het parket-generaal zal om de overlevering van betrokkene verzoeken.