Een uniek platform voor een veilig internetgebruik!

BRUSSEL, 20/07/2017. - Wie op vakantie vertrekt, moet denken aan de risico's van het wereldwijde web. Boek je je reis online? Gebruik je op je vakantiebestemming een openbaar wifi-netwerk? Vermijd kopzorgen door enkele praktische tips toe te passen. Vandaag kondigt de Federale Politie aan dat ze zal meewerken aan Cybersimpel, een uniek platform met tips en informatie voor een veilig internetgebruik.



Hoe vertrek je veilig op reis?

De belangrijkste schakel in je onlineveiligheid ben je zelf. Volg deze gouden regels om veilig te blijven en van een zorgeloze vakantie te genieten:

• Maak regelmatig back-ups van al je gegevens.

• Update je besturingssysteem en beveiligingsoplossing vóór je vertrekt.

• Gaat je smartphone mee op vakantie, installeer dan alle veiligheidsupdates.

• Een romantische selfie delen op sociale media? Wacht tot je terug thuis bent.

• Je zoekt een goed restaurant in de buurt? Gebruik geen onbeveiligde wifi-netwerken.



Jezelf online beschermen is cybersimpel!

Om het publiek bewust te maken van dringende cybercrimethema's, verleent de Federale haar medewerking aan het nieuwe platform 'Cybersimpel', een initiatief van Test-Aankoop en Google. Deze nieuwe website is een unieke ruimte met tal van tips om je te beschermen. Je vindt er ook informatie over de belangrijkste thema's rond cyberveiligheid: accounts, onlinetransacties, apparaten, kinderen, verbindingen en browsen. Cybercriminaliteit is een van de topprioriteiten van de Federale Politie en staat daarom in het Nationaal veiligheidsplan.



Geïnteresseerd?

Bezoek op 21 juli het Politiedorp op het Poelaertplein te Brussel ! Cyberexpert Olivier Bogaert en onze experts van de Computer Crime Unit zullen er aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden.