Verdrinking 4-jarig jongetje in Mechelen

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings van MECHELEN en van de Onderzoeksrechter Lavens
Locatie
Mechelen
Datum

De politie en het parket van Mechelen doen een oproep naar getuigen in het kader van een gerechtelijk dossier, dat reeds uitgebreid in de media kwam.

Op 22 april, het was toen de laatste vrijdag van de paasvakantie, ging een groep jongeren onder begeleiding van 2 opvoeders zwemmen in het sportpark "De Nekker " in MECHELEN. De groep bestond uit 8 kinderen uit de Jeugdinstelling VZW ELEGAST en waren tussen de 2.5 jaar en 16 jaar oud .Rond 13.00 uur zijn de kinderen daar aangekomen en hebben zich onmiddellijk een plaatsje gezocht aan de kleine zwemvijver. Ze zaten op het strand zo'n 5 meter van de waterrand, ter hoogte van een kinderfonteintje in de vorm van een kikker.

Rond 15.45 uur stelden de begeleiders de verdwijning van een 4 -jarig jongetje vast. Na een uur zoeken vonden ze hem in het water. Hij werd nog gereanimeerd, maar stierf kort nadien aan zijn verwondingen.

De politie doet een oproep naar alle mensen die op vrijdag 22 april de groep jongeren heeft gezien aan de zwemvijver. Ook de mensen die er die namiddag hebben gezwommen of aanwezig waren tussen 13.30 uur en 16.00 uur kunnen nuttige informatie geven voor het onderzoek . Was u getuige of heeft u meer informatie, neem dan contact op met de speurders.