Diefstal met list: mannen verdoofd met slaapmiddel

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Locatie
Antwerpen
Datum

Politie en parket zoeken deze man die zich Gabriel noemt. Hij heeft de afgelopen zomer 2 mannen bestolen in hun woning nadat hij eerst hun vertrouwen won en hen daarna verdoofde met een sterk slaapmiddel. De feiten gebeurden op zondag 7 augustus 2016.

Het eerste slachtoffer, een man van 71 uit Antwerpen, ontmoette Gabriel op een groot terras op de Melkmarkt in Antwerpen. Dat was op vrijdag 29 juli. Ze hadden een gezellige avond en spraken af om elkaar terug te zien op 4 augustus en later nog een keer op zondag 7 augustus.

Het tweede slachtoffer, een 57-jarige man uit Antwerpen Kiel, sprak Gabriel voor het eerst aan op 30 juli in een café aan de Melkmarkt. De verdachte vroeg zijn telefoonnummer om later nog eens af te spreken. De tweede ontmoeting kwam er op zondag 7 augustus.

Zondag 7 augustus 2016

Die zondag, 7 augustus, sprak Gabriel om 16 uur af met het eerste slachtoffer. Ze ontmoetten elkaar in de Irish Pub op de Grote Markt en namen op de Groenplaats een taxi naar de woning van het slachtoffer in Antwerpen Kiel. Daar viel het slachtoffer plots in een diepe slaap om pas de volgende dag rond 1 uur 's middags wakker te worden. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Er werd een zeer hoge dosis slaapmiddel aangetroffen in zijn bloed.

Diezelfde zondag had Gabriel ook een rendez-vous met het 2de slachtoffer. Ze spraken om 19 uur af in een café op de Melkmarkt van waar ze een kroegentocht begonnen. Rond 23 uur namen ze aan het Falconplein de bus, lijn 17, in de richting van het appartement van het slachtoffer. Onderweg kreeg hij een praline aangeboden.

Net zoals het eerste slachtoffer viel de man vrij snel in een diepe slaap. Pas 16 uren later werd hij terug wakker in zijn appartement.

Beide slachtoffers werden bestolen. Er verdwenen verschillende waardevolle voorwerpen uit de woningen.

De verdachte noemde zich Gabriel. Hij sprak Engels maar zijn moedertaal is waarschijnlijk Spaans. Hij vertelde dat hij uit Porto Rico kwam, dat hij op een boot werkte en dat hij maar een korte tijd in Antwerpen verbleef.

De man heeft een getaande huid en zeer kort zwart haar, witgrijs aan de zijkanten. Hij is vermoedelijk zo'n 40 à 50 jaar oud.