Afpersingen te Velaine en Tamines

Spread on request from het parket van Namen
Plaats
Velaine en Tamines
Date

Op 14 november 2016, om 22u20, werd een bediende van de winkel SUN7 overvallen aan de rue du Tram in Velaine.

Twee personen, daders 1 en 2, bieden zich aan aan de voordeur van de winkel, het hoofd verborgen onder een kap. De bediende doet teken dat ze eerst hun kap moeten afzetten alvorens de deur te openen. De eerste zet zijn kap af en de bediende opent de deur. De daders gaan in de richting van de uitbater terwijl ze hun gezichten opnieuw verbergen. Wanneer ze naast hem staan, eisen ze het geld uit de kassa. De bediende voelt zich bedreigd en legt de bankbiljetten op de toonbank. De daders nemen het geld en gaan er vandoor.

Drie weken later, op 7 december 2016 om 22u45, is een andere bediende alleen achter de toonbank in de SUN7 aan de Avenue Président Roosevelt in Tamines. Twee mannen, daders 2 en 3, komen de winkel binnen. Ze willen het geld van de kassa maar de bediende denkt dat het om een grap gaat en reageert niet. Verdachte 3 gaat naar hem toe achter de toonbank. Onder de indruk van het gebeuren geeft de bediende nu wel het geld waarna de twee overvallers de zaak verlaten.

Dertien dag later, op 20 december 2016 om 23u20, slaat de 3de dader opnieuw toe. Dit keer is hij alleen. Hij komt binnen en vraagt een pakje sigaretten. Hij gaat dan snel achter de toonbank en bedreigt de uitbater met een mes. Hij neemt zelf de biljetten uit de kassa en gaat rustig weer naar buiten.

Dader 1 is struis en atletisch gebouwd. Hij is ongeveer 1m80 lang. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkerblauwe kaptrui van het merk DENIM.

Dader 2 is ook struis gebouwd en droeg een rode of oranje kaptrui van NIKE.

Dader 3 is 25 à 30 jaar oud en ongeveer 1m75 lang. Hij is struis gebouwd. Hij heeft een rond gezicht en kortgeknipt donker haar. Hij droeg een zwarte vest en een donkere broek.