Gewapende overval in Tamines

Spread on request from het Parket van Namen
Plaats
Tamines
Date

Verspreid op 10.10.2017.

Op donderdag 24 augustus 2017 omstreeks 23u20 werd in Tamines een gewapende overval gepleegd in de night shop gelegen in de avenue des Français.

Een persoon kwam aan in de night shop en liet voor hem de deur open maken. Eens binnen verborg hij onmiddellijk zijn gezicht en haalde een wapen tevoorschijn. Hij bedreigde de bediende en een aanwezige klant. Alle drie verplaatsten ze zich naar de toonbank en de kassa.



Intussen stond er een kompaan te wachten aan de deur. De eerste dader eiste het geld uit de kassa en hij beval ook de deur te openen voor zijn kompaan. De mededader stapte binnen maar gleed uit op de trappen en viel. Hij was geladen met grote tassen met daarop de afbeeldingen van Mickey Mouse en Snoopy.

De eerste dader bond de handen  van de bediende vast met spanbanden in de stockruimte terwijl de tweede dader de tassen opvulde met sigaretten.

Tegen alle verwachting kwam er nog een klant aan de voordeur. De eerste dader bedreigde hem met zijn wapen door het raam en beval hem op zijn knieën te gaan zitten in de straat.

Op het moment dat de deur opnieuw vergrendeld was, vluchtte hij weg.

De dader hielp vervolgens zijn kompaan bij het inladen van de laatste tas. In hun weg naar buiten opende één van de daders een diepvriezer, nam een ijsje en vluchtte weg.

De eerste dader is van Kaukasische origine, is ongeveer 30 jaar oud en 1m80 lang. Hij is zwaar gebouwd. Zijn hoofd is geschoren maar vermoedelijk heeft hij blond haar.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere werkbroek, een donkere pull met kap, een pet met een geel logo van het merk BULLROT.

De tweede dader is 1m75 lang en mager. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek, een donkere jas en een muts met lijnen.