Twee zware inbraken in handelszaken in Knokke-Heist

Verspreiding op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge
Locatie
Knokke-Heist
Datum

Op 29 juli 2013, midden in het toeristische seizoen, werd in twee zaken ingebroken in Knokke-Heist door dezelfde dader.

Rond 22u08 draaide een RENAULT Espace de Golvenstraat in. Aan het stuur zat een man die een trui droeg met brede horizontale strepen. Deze man wordt die avond verschillende malen opgemerkt op de bewakingsbeelden.

Om 22u49 kwam hij de Kustlaan uit en wandelde in de Golvenstraat met onder zijn arm een grote witte zak. Dit bleek later de computer te zijn van de winkel "Marie-Dupont" .

Om 23u00 kwam de verdachte opnieuw vanuit de Kustlaan met drie grote witte zakken, daarin zaten drie grote houten sierboten die eveneens waren gestolen bij de decoratiewinkel Marie Dupont. Vermoedelijk gaat hij de gestolen goederen in zijn wagen leggen die hij heeft achtergelaten in de Golvenstraat.

Nadien zien we de verdachte alles in gereedheid brengen om zijn slag te slaan bij de winkel HERMES. Om 23u40 zien we hem met de buit terugkeren. Hij wandelde van de overkant van de Kustlaan en zo de Golvenstraat in.

Om 23u41 verliet de RENAULT Espace de Golvenstraat en vertrok richting Albertplein.

De man is 40 à 50 jaar oud en stevig gebouwd. Hij heeft kort donkerbruin haar en wordt lichtje kaal op het achterhoofd. Hij droeg een zwarte of donkerblauwe blazer, een trui met brede horizontale strepen, een lichtblauwe jeans en witte sportschoenen.