Diefstal bankkaart in Châtelet

Verspreiding op vraag van het parket van Henegouwen
Locatie
Châtelet
Datum

Op 5 april 2014 is een vrouw slachtoffer geworden van shouldersurfers in Châtelet. Toen ze die zaterdag bankverrichtingen deed in een bankkanttoor op de Place Saint Roch werd ze door 2 mannen gadegeslagen. Een van hen keek over haar schouder mee en zag haar geheime pincode. Kort daarna werd de dame afgeleid door een andere man die 2 biljetten van 5 euro had laten vallen. Terwijl ze zich bukte op het geld op te rapen, profiteerden de dieven ervan om de bankkaart van de vrouw te stelen. De daders verlieten vervolgens snel het bankkantoor met de gestolen bankkaart.

De eerste dader is een jongeman van rond de 20 jaar, slank gebouwd en ongeveer 1m60 lang. Hij heeft zwart krullend haar, een mager gezicht en ingevallen wangen. Hij heeft een getinte huid en komt mogelijk uit Oost-Europa. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere vest, type doudoune, met een kap en een lichtgrijze broek.

Zijn handlanger is rond de 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1m85 lang en droeg een zwarte driekwartjas, een blauwe jeansbroek en hij had een zwarte pet op om zijn gezicht te verbergen.

Kent u deze mannen of hebt u andere nuttige informatie met betrekking tot de feiten, neem dan contact op met de politie.