Verkrachting in Gent

Spread on request from het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent
Plaats
Gent
Date

Op woensdag 10 februari 2016 omstreeks 11.34 uur werd een 22-jarig meisje binnen gebracht op de spoedafdeling van het UZ Gent.

Ze was die avond met een vriendin uitgegaan in de "Overpoort".

Omstreeks 05.00 uur sloot het café "Club 13" en verloor het slachtoffer haar vriendin uit het oog. Vanaf dat moment herinnert het meisje zich niets meer.

Ze werd wakker in een onbekende woonkamer. Ze lag naakt op een matras en werd verkracht.

Beschrijving van de verdachten

In de kamer waren volgens het slachtoffer mannen aanwezig allen van Afrikaanse origine. Ze hadden allemaal een zwarte huidskleur en één van de mannen had korte dreadlocks. De anderen hadden kort zwart haar en ze waren allemaal vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar oud.

Het meisje was in shock, raapte haar kledij samen en vluchtte weg.

Op haar vluchtweg sprak ze twee mensen aan die net wilden vertrekken met hun voertuig. Zij hebben het meisje naar de Spoedafdeling van het UZ GENT gebracht.

De speurders doen een oproep naar deze mensen om zich te melden. Zij hebben misschien meer informatie die belangrijk is voor het onderzoek.

Het gaat om twee blanke mannen. De ene persoon was ongeveer 60 à 70 jaar oud. De andere was rond de 30 jaar en droeg een bril met rechthoekige glazen. Ze spraken Nederlands en reden met een kleine donkerkleurige auto.

Ook doen de onderzoekers een oproep naar getuigen die omstreeks 05.00uur 's morgens het slachtoffer hebben opgemerkt in de Overpoortstraat en/of omgeving. Zij wilde haar fiets nog ophalen die ze had achtergelaten aan het café " De omgekeerde wereld" . Hebt u daar iets verdachts opgemerkt dan willen de onderzoekers dat graag weten. Het slachtoffer droeg die avond van 10 februari zwarte schoenen met een brede hak, een donkerblauwe aansluitende jeansbroek en een petroleumkleurige driekwarts wollen jas met als sluiting drie grote knopen. Het slachtoffer heeft lang bruin haar tot over de schouders en heeft een rechte pony.