Poging home invasion in Meise

Verspreiding op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Locatie
Meise
Datum

Op zondag 12 juli 2020 werd in Westrode, een gehucht in de gemeente Meise een hoogzwangere vrouw het slachtoffer van een gewelddadige diefstal.

Rond 07.30 uur arriveerden twee mannen op een motorfiets Honda X-ADV 750 aan het huis van het slachtoffer. Eén van hen stapte met een pakketje naar de voordeur en belde aan. De bewoonster keek door haar glazen voordeur en deed teken om het pakje achter te laten. Wanneer ze even later de deur wou openen, kwam de man opnieuw aanlopen en probeerde hij binnen te dringen. Dat lukte niet. Daarop trok de verdachte een pistool dat hij door de glazen deur op het slachtoffer richtte en beval haar in het Frans de deur te openen. Op dat moment kwam ook zijn kompaan helpen. Hij probeerde met een schroevendraaier de deur te forceren. De vrouw zette ondertussen het alarm aan en de twee verdachten vluchtten op hun moto weg in de richting van de A12.

Beschrijving van de verdachten:

Verdachte 1 spreekt Frans met een licht accent, mogelijk Marokkaans. Op het moment van de feiten droeg hij een zwarte helm van het merk ‘Iota’ en een zwarte jas.

Verdachte 2 droeg op het moment van de feiten een blauw-wit-zwarte helm van het merk ‘Araï’ met blokjespatroon, een zwarte leren vest en een lichtblauwe jeans. Hij had een grote sporttas bij zich.

Beschrijving van de motorfiets:

Het gaat om een motorfiets van het merk Honda, model X-ADV 750 van het bouwjaar 2017, 18 of 19. De motor heeft aan beide zijden onderaan een valbeugel. En aan beide kanten kleeft een sticker: links één van ‘Motul’ en rechts één van ‘Bridgestone’. Verder valt vooral de kleur op, de blauwe accenten en de rode streep net onder het windscherm zijn later aangebracht. De nummerplaat MCEK-842 die op de moto is aangebracht, is vals.