April fools ;) Onze zeilboot is klaar om de golven te doorklieven!

De Federale Politie is meer dan ooit bekommerd om het milieu. Omdat ze zich bewust is van de milieu-impact van haar verschillende voertuigen, heeft ze beslist om te investeren in een zeilboot die onder haar vlag zal varen.

SPN-41

"De zeilboot was het eerste transportmiddel dat gebruikt werd om lange afstanden af te leggen. Sedert de oudheid is de zeilboot zich blijven ontwikkelen en perfectioneren, in het bijzonder dankzij wedstrijden zoals de Vendée Globe", benadrukt commissaris Denny Worre, projectcoördinator voor de Federale Politie.

Al die ontwikkelingen hebben onze organisatie ideeën gegeven om onze milieu-impact te beperken.  "Om ons zeilbootproject tot een goed einde te brengen, hebben we ons laten inspireren door de spitstechnologieën die doorgewinterde zeilers gebruiken", voegt de commissaris eraan toe.

Om haar 20 meter lange zeilboot tot stand te brengen, kreeg de Federale Politie advies van professionals uit de sector. Er werd speciaal een stuurman opgeleid om het schip te besturen. Zijn opdracht: de grenzen van het nationale grondgebied bewaken, strijden tegen vervuiling op zee, de visvergunningen controleren en de naleving van de vereiste minimumgrootte voor gevangen vissen en schaaldieren controleren. Zo is hij uitgerust met lintmeters met een maximale lengte van 5 meter.

Op maandag 1 april om 14.00 uur start een testfase in de Noordzee, ter hoogte van Zeebrugge. Er zal ook een wedstrijd worden georganiseerd voor de beste visser. De dag wordt afgesloten met een visbarbecue.

Aarzel niet om contact op te nemen met onze persdienst om deze eerste zeetocht bij de wonen!