Nieuws

Veilig Surfen: Eindejaarsaankopen. Hoe vermijd je de oplichters?

De feesten komen eraan en we beginnen al volop aan cadeautjes te denken. In onze digitale maatschappij zal onze reflex natuurlijk zijn om op de grote onlineverkoopsites ideetjes op te doen en uiteindelijk aankopen te doen. Daarom willen we u enkele praktische tips geven om oplichterij te voorkomen.

 

Kijk Uit: Ik ben bob en ben daar trots op

Iedereen kent Bob, maar niet iedereen “bobt”, want alcohol achter het stuur blijft helaas een van de belangrijkste “killers” in het verkeer. Naar schatting speelt alcohol nog altijd een doorslaggevende  rol in een op de vier ongevallen met doden of zwaargewonden. Daarom voeren het Vlaams en Brussels Hoofdstedelijk Gewest een nieuwe Bob wintercampagne. Kijk Uit brengt verslag uit!

Geïntegreerde Politie herdenkt overleden collega’s

De Geïntegreerde Politie huldigt vandaag een gedenkplaat in als eerbetoon aan collega’s die  tijdens de dienst overleden zijn.
Familieleden van de overleden politiemensen woonden deze intieme plechtigheid bij.
Deze inhuldiging valt symbolisch samen met de 20ste verjaardag van de wet op de Geïntegreerde Politie, die dateert van 7 december 1998.

Kazerne Dossin

De Federale Politie en de Kazerne Dossin maakten vandaag samen de balans op van het vormingstraject "Holocaust, politie en mensenrechten" dat sinds 2014 al door meer dan 8200 personeelsleden van de politie gevolgd werd. Die toont aan dat politieagenten gevoeliger zijn voor mensenrechten en of hun gedragingen en attitudes binnen hun werkpraktijk veranderen nadat ze de vorming gevolgd hebben.

Oplichters misbruiken het merk Apple !

Xavier nam contact met ons op om zijn verhaal met ons te delen en om ervoor te zorgen dat onze lezers niet hetzelfde overkomt. Toen hij in het kader van zijn beroepsactiviteit verschillende websites raadpleegde en op een foto klikte, kwam een pagina van de Apple-helpdesk tevoorschijn.  
Hij was erg verrast. Hij is eigenaar van een computer van dat merk en was net daarop zijn opzoekingen aan het doen.