Twee verdachten opgepakt in moorddossier

21/11/2019, BRUSSEL. - Op 20 mei 2019 werd in de Ringvaart in Lievegem het levenloze lichaam aangetroffen van een 40-jarige Albanees. Na onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen konden twee verdachten opgepakt worden in Frankrijk en België. Ze werden beiden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Op 20 mei van dit jaar alarmeerde een fietser de hulpdiensten omdat er een groot pak dreef in de Ringvaart onder de Speybrug, aan de Neerstraat te Lievegem (Vinderhoute). Het bleek te gaan om het lichaam van een overleden man, verpakt in plastiek, plastieken strips en kippengaas. Het parket van Oost-Vlaanderen vorderde een onderzoeksrechter en ging ter plaatse voor een afstapping, samen met het afstappingsteam van de Federale Politie. Het parket vorderde ook een wetsdokter.

De autopsie bracht aan het licht dat het slachtoffer een Albanese man van 40 jaar was, die met meerdere schotwonden om het leven werd gebracht. De Federale Gerechtelijke Politie van Oost-Vlaanderen werd belast met het onderzoek naar deze feiten.

Na intens onderzoek kwam de plaats delict in beeld, namelijk een gebouw in Zwalm dat gediend had als cannabisplantage. Bovendien kregen de speurders zicht op twee verdachten die in aanmerking komen voor de moord.

De eerste verdachte, een 29-jarige Albanees, verbleef in Oost-Vlaanderen maar werd op 22 juli 2019 door de Franse politie opgepakt in Clermont-Ferrand ingevolge zijn internationale seining. Hij werd overgeleverd aan België en door de onderzoeksrechter in Oudenaarde onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De tweede verdachte, een 37-jarige Albanees uit Merelbeke, werd op 20 september 2019 opgepakt in Knokke. Betrokkene werd eveneens voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.  
Het onderzoek, onder leiding van de onderzoeksrechter in Oudenaarde, is nog lopende.