Project The Rookies

Let op: de inschrijvingen voor de tweede editie zijn gesloten!

De Federale Politie heeft de tweede editie van het project “The Rookies” gelanceerd om jongeren warm te maken voor het politieberoep in al zijn facetten. Via tal vanactiviteiten kunnen dertig jongeren meer te weten komen over het werk van de verschillende diensten van de Federale Politie.

Ben je tussen 15 en 17 jaar? Wil je weten hoe een werkdag in de eenheden van de Federale Politie eruitziet? Maak dan kennis met het project 'The Rookies'.

Dit project is bedoeld om jongeren in contact te brengen met verschillende eenheden van de Federale Politie. Het doel is om via een reeks activiteiten en ontmoetingen:

  • Jongeren en de Federale Politie dichter bij elkaar te brengen;
  • Hen kennis te laten maken met het politieberoep en de verschillende eenheden van de Federale Politie;
  • Hen bewust te maken van maatschappelijke problemen: geweld tegen politiemensen, racisme, pesterijen enz.
Kom bij de Rookies!

 

Waar en wanneer?

De tweede editie van het project ‘The Rookies’ startte in december 2022 en eindigt eind september 2023. De activiteiten zijn maandelijks op woensdagnamiddag gepland. Deze ontmoetingen vinden hoofdzakelijk plaats in de gebouwen van de Federale Politie in Brussel.

 

Om welke activiteiten gaat het?

Voor deze jonge rekruten (The Rookies) staan interactieve activiteiten met verschillende eenheden van de Federale Politie op het programma. Zo kunnen de jongeren meer te weten komen over de opdrachten van de Wegpolitie en de interventies van de hondensteun. Ze maken kennis met het dagelijkse werk van de technische en wetenschappelijke politie, de opdrachten van de speciale eenheden enz. 

Daarnaast zullen 'The Rookies' deelnemen aan evenementen zoals het Politiedorp dat ter gelegenheid van de nationale feestdag wordt georganiseerd of uitzonderlijk aan externe bezoeken.

 

Hoe zich inschrijven?

Het project 'The Rookies' staat open voor jongeren tussen 15 en 17 jaar die secundair onderwijs volgen. Hoewel de inschrijvingen voor deze editie gesloten zijn, nodigen we je uit om onze sociale media te volgen als je deel wilt nemen aan de derde editie die in oktober 2023 zal gelanceerd worden.