Nieuws

1 dag niet logo

Wist je dat er in België meer dan 200 woninginbraken per dag worden gepleegd? Dit creëert niet alleen een groot onveiligheidsgevoel bij de slachtoffers, maar ook een torenhoge maatschappelijke kost - we betalen met z'n allen jaarlijks meer dan 350 miljoen euro daarvoor …

We hebben dan ook een slimme en gezamenlijke aanpak nodig, met aandacht voor de verschillende schakels van de veiligheidsketen. Preventie is één van die schakels, misschien wel de belangrijkste!

foto

In september 2018 werden 11075 voertuigen in onze politiezone gecontroleerd door onze bemande camera’s. Er werden 483 processen-verbaal opgesteld voor overdreven snelheid.

Er dienen 6 personen te verschijnen voor de politierechtbank.

In augustus 2018 werden 8679 voertuigen in onze politiezone gecontroleerd door onze bemande camera’s.
Er werden 750 processen-verbaal opgesteld voor overdreven snelheid; 8,64% van de voertuigen reed dus te snel.
Er dienen drie personen te verschijnen voor de politierechtbank.

Er werd geflitst in volgende straten:

We krijgen regelmatig vragen van inwoners over camerabewaking aan of in de woning. Wat mag u filmen en moet u dat aangeven?

Wanneer u camera's rond of in uw woning plaatst met de bedoeling misdrijven of overlast te voorkomen of in beeld te brengen, … dan wordt dit beschouwd als een camera die valt onder de wet inzake bewakingscamera's (wet van 21/03/2007, laatst gewijzigd door de nieuwe camerawet van 21/03/2018). Deze camera's moeten verplicht aangegeven worden.

Omdat in 1 op de 3 letselongevallen snelheid aan de oorzaak ligt, zullen vanaf nu extra snelheidscontroles worden uitgevoerd in de zone 30. Er zal wekelijks worden geflitst in straten die behoren tot de zone 30. Hieromtrent zal een doorgedreven sensibiliseringscampagne worden gevoerd door gemeente en politie. De preventieve snelheidsmeters en lichtkranten zullen worden ingezet en ook via de website en sociale media zullen gemeente en politie communiceren. Op ‘DePolitieApp’ (zowel android als iOS) zullen deze snelheidsacties nu en dan worden aangekondigd.