Wijkwerking

Telefoon

 

De wijkinspecteur is dagelijks te zien in het straatbeeld en is een rechtstreeks aanspreekpunt in jouw wijk. De wijkinspecteur kent het werkterrein van de wijk door en door: de mentaliteit van de bewoners, de buurtproblemen, de misdrijven met een wijkgebonden karakter, ...

In elk geval lost de wijkinspecteur veel problemen op met een luisterend oor en vervult dikwijls een bemiddelende rol in burenruzies. Wanneer dit niet lukt, zal de inspecteur je gepast doorverwijzen naar de bevoegde instanties.

Bovendien voert de wijkinspecteur preventieve controles uit om het veiligheidsgevoel in de wijk te verhogen en neemt hij/zij deel aan preventieprojecten zoals het uitvoeren van vakantietoezichten.

Verder staat de wijkinspecteur in voor de verkeersregeling bij tal van evenementen (wielerwedstrijden, kermissen), voor het uitvoeren van administratieve opdrachten en kan je bij hem of haar terecht voor sluikstorten, loslopende honden, gevonden fietsen, ...

Kortom, voor niet-dringende tussenkomsten in de wijk, kan je dus bij je wijkinspecteur terecht. Het is een vertrouwenspersoon die een veelzijdige en niet te onderschatten taak vervult. Aarzel niet om hem of haar te contacteren indien je dit nodig acht.



Overzichtsmap wijken

Vul in de zoekfunctie uw adres (straatnaam, huisnummer en gemeente) in om na te gaan wie uw wijkinspecteur is en hoe u deze kan bereiken.

Via >> legende vindt u per wijk de naam van de wijkinspecteur.

Link naar overzichtsmap