Nieuws

Alcoholcontrole

Vrijdagmiddag, 11 januari werd het ‘weekend zonder alcohol het stuur’ officieel op gang getrokken door een gezamenlijke alcoholcontrole van federale en lokale politie op de E40 in Heverlee. Dat gebeurde in bijzijn van verschillende ministers en de gouverneur van Vlaams-Brabant. De eerste editie van dit alcoholvrije weekend loopt tot maandagmorgen om 6 uur. Een tweede editie zal plaatsvinden van 7 juni tot 10 juni.

Omleiding Tiensestraat

Op donderdag 10 januari ontstond er een zinkgat op het kruispunt van de A. Vesaliusstraat en de Tiensestraat in Leuven. De stadsdiensten zijn druk bezig met de herstellingswerken, maar deze zullen minstens twee weken duren.

 

handtasdiefstal

Van 3 tot 31 januari 2019 kan je genieten van de wintersolden in Leuven. Veel plezier gewenst als je gaat shoppen.  Wie weet, doe je wel het koopje van de eeuw.  Jammer genoeg willen ook gauwdieven hun slag slaan tijdens deze periode. Ze houden immers van drukte, want dan is het makkelijker om mensen te bestelen. Met deze tips laat je de gauwdieven je dag niet verpesten.

Charles Vandenbempt

Onze senior van de maand januari is een man met een lange staat van (militaire) dienst. Charles Vandenbempt is 94, maar nog een krasse knar, om het wat oneerbiedig te zeggen. Fysiek is hij nog fit en geestelijk bij de pinken. Hij rijdt zelf nog met de auto. Toch is zijn jeugd en eigenlijk heel zijn leven getekend door de Tweede Wereldoorlog.

Countdown

Op 31 december 2018 tellen heel wat feestvierders af naar het nieuwe jaar op de Countdown 2019 op de Oude Markt in Leuven. Om dit alles veilig te laten verlopen zal er heel wat politie aanwezig zijn, maar er gelden ook een aantal beperkingen tijdens het evenement.