Nieuws

Motorrijder van de dienst verkeer

In  2017 daalde het aantal verkeersongevallen met 7,4%. Traditioneel zien we elk jaar echter een stijging van het aantal verkeersongevallen in september en oktober, niet toevallig de start van het school- en academiejaar, het moment waarop grote groepen van weggebruikers zich weer in het verkeer begeven. De Leuvense politie wil deze stijgende trend dit jaar doorbreken, enerzijds door de komende maanden weggebruikers te sensibiliseren van het belang van de kennis van de verkeersregels en anderzijds door intensief te controleren op het naleven ervan. Daarnaast vragen wij aan alle weggebruikers om hoffelijk te zijn en oog te hebben voor elkaar. Zo werken we samen aan een verkeersveilig Leuven.

waterdruppel

De provinciegouverneur van Vlaams-Brabant heft de beperkingen op het gebruik van leidingwater, grondwater en regenwater op. Het captatieverbod voor het oppompen van water uit onbevaarbare waterlopen blijft behouden. 

wielrenner

Op 16 september vindt de 52ste editie van de wielerwedstrijd de Grote Prijs Jef Scherens plaats. Wil je je graag voorbereiden, dan kan je hier terecht voor een aantal praktische vragen.

Yvette Rega

Yvette Rega, onze senior van de maand september is een geboren en getogen Leuvense maar woont nu in Herent.

Gaston Teugels

Onze senior van de maand augustus is Gaston Teugels, 84 en nog altijd zeer actief binnen de seniorenwerking.