Overslaan en naar de inhoud gaan
Bel voor dringende politiehulp 101. Geen spoed, wel politie? Bel 016 21 06 11.
Combi die over Grote Markt rijdt

Nieuws

cartoon

De zomer brengt weer veel volk op de been in Leuven voor braderieën, solden, terrasjes, festivals en evenementen. Gauwdieven houden van drukte, want dan kunnen ze hun slag slaan. Met deze tips laat je ze je dag niet verpesten.

Logo verkeerspark

Van 16 juli 2018 tot en met 27 juli 2018 organiseert politie Leuven i.s.m. Provincie Vlaams-Brabant de verkeerslessenreeks 'Samen Veilig'.  De lessen richten zich tot kinderen van het lager onderwijs.
 

Hapje-Tapje

Op zondag 5 augustus wordt Leuven the place to be voor lekkerbekken. Hapje-Tapje is altijd een hoogtepunt in het zomerse Leuven tijdens het Groot Verlof. Deze culinaire hoogdag is een grote trekpleister. Een aantal maatregelen moet ervoor zorgen dat dit evenement voor iedereen veilig en aangenaam kan verlopen.

Mieke Baras

Onze  senior van de maand juli Mieke Baras is met 63 jaar nog relatief jong, maar wel al getekend door verdriet.

Mieke Baras is geboren en getogen aan het Sint-Jacobsplein in Leuven. Ze liep er school in Mater Dei en gaf er als licentiate Germaanse talen 36 jaar Nederlands en Engels in het hoger middelbaar. Sinds haar huwelijk woont ze in Kessel-Lo, ze kreeg drie kinderen in drie jaar tijd (1980 – 82 – 83). Na haar scheiding is ze er blijven wonen, nu wettelijk samenwonend.

Rode fiets in fietsenstalling

De tweedehands fietsenmarkt is een vaste waarde geworden tijdens Leuven autovrij. Op zondag 26 augustus van 10.00 tot 12.30 uur kunnen verkopers en kopers terecht op de Tiensevest, voor het stadskantoor.

Laatste nieuws