De politieraad van de politiezone Brussel Noord heeft een positief advies gegeven over de hernieuwing van het mandaat van korpschef Frédéric Dauphin

Op maandag 29 juni 2020 heeft de politieraad van de politiezone Brussel Noord een positief advies gegeven over de hernieuwing van het mandaat van korpschef (5 jaar) Frédéric Dauphin. De stemming vond plaats nadat hij « goed » (beste vermelding) verklaard werd voor de functie door de selectiecommissie en nadat hij de steun gekregen had van het politiecollege, dat samengesteld is uit de drie burgemeesters van Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node. Hij werd aangesteld aan het hoofd van de politiezone Brussel Noord in 2015, waar hij zijn ambt formeel opnam op 5 november 2015.

Hoofdcommissaris Frédéric Dauphin, korpschef politiezone Brussel Noord

Hoofdcommissaris Dauphin werd geboren in 1973 en is historicus van opleiding. Hij begon zijn professionele loopbaan als luitenant bij de rijkswacht, waarna hij aan de slag ging bij de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node). Hij kan buigen op een uiteenlopende professionele ervaring (logistiek, HRM, openbare orde, gerechtelijk vlak,...). Hij heeft zich altijd ingespannen om de lokale politie ten dienste te stellen van de hele bevolking en ze te verankeren in de democratische samenleving. « Sinds 2001 hebben we stevige grondslagen gelegd om deze verankering van de politie binnen de samenleving te bevorderen. Geen politie tegenover de samenleving, maar een politie die bijdraagt tot de democratische ontwikkeling van de samenleving. »