Drugshandel ontmanteld door de Lokale Recherche van de Politiezone Brussel Noord

 

Op maandag 27 juni 2022 is de Lokale Recherche van commissariaat 4 van de Politiezone Brussel Noord overgegaan tot de uitvoering van 6 huiszoekingen in het kader van een drugsdossier en heeft ze 3 kg cannabis in beslag genomen.

La Recherche Locale de la Zone PolbruNo démantèle un trafic de stupéfiants

In april van dit jaar stelden politiemensen van de Zone Brussel Noord vast dat een man zich bezighield met de verkoop van cannabis op het grondgebied van de gemeente Schaarbeek.

Door zich verder in het onderzoek te verdiepen, konden de politiemensen van de Zone Brussel Noord een vereniging van 4 verdachten identificeren die achter een cannabisplantage in Waals-Brabant zou zitten.

Deze 4 verdachten zouden de initiële verdachten bevoorraden, die zich bezighielden met de drugsverkoop.

Op 27 juni 2022 werden 6 huiszoekingen verricht die positief bleken. 3 kilo cannabis en 25.000 euro werden in beslag genomen.

9 verdachten werden aangehouden van wie er 6 ter beschikking gesteld werden van de onderzoeksrechter die met het dossier belast is.

De onderzoeksrechter heeft 5 verdachten in verdenking gesteld wegens verkoop van verdovende middelen in het kader van een vereniging. 4 van hen werden onder aanhoudingsmandaat gesteld, de vijfde werd vrijgelaten onder voorwaarden.