20.294 euro boetes die door de douane werden teruggevorderd, 15 ingetrokken rijbewijzen wegens rijden onder invloed en 157 opgestelde PV tijdens het weekend door de lokale politie van Brussel Noord.

De politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Evere) organiseerde afgelopen weekend verschillende verkeerscontroles. Dit maakt deel uit van het actieplan voor de verkeersveiligheid. De operatie vond plaats op het grondgebied van de drie gemeenten van de politiezone. Daarnaast werd op vrijdagavond op verschillende plaatsen op ons grondgebied gezamenlijk een verkeerscontrole met Douane en Accijnzen georganiseerd. Dit is de tweede editie van een samenwerking tussen de lokale politie en de Douane. Enkele duizenden boetes zijn op deze manier teruggevorderd.

15 ingetrokken rijbewijzen:

Tijdens deze verschillende verkeersveiligheidsoperaties werden 29 PVs voor rijden onder invloed opgesteld door politieinspecteurs aan bestuurders die bij verkeerscontroles werden tegengehouden. 13 van hen waren "positief", 3 waren "Alert" en 13 andere chauffeurs reden onder invloed van drugs. Bij 14 van deze bestuurders die onder invloed reden, werd hun rijbewijs ingetrokken voor een periode van 3 uur tot 15 dagen. 1 van deze bestuurder werd ook administratief van zijn vrijheid beroofd wegens openbare dronkenschap en om een bloedmonster te nemen. Al deze chauffeurs kunnen later worden vervolgd in de politierechtbank.

Een laatste bestuurder heeft zijn rijbewijs laten intrekken wegens te hoge snelheid.

 

 

Andere verkeersovertredingen en  20.294 euro boetes die door de douane werden teruggevorderd:

Tijdens deze verkeerscontroles werden ook 128 PVs uitgeschreven voor andere verkeersovertredingen: illegaal parkeren, gebrek aan verzekering, ongebreidelde bromfietsen, gebrek aan plaatnummer, enz.

 

Daarnaast is in het kader van een samenwerking met de Douane en Accijnzen werden voor 8.838 euro boetes ter plaatse aan de Douane betaald en zal 11.456 euro worden teruggevorderd op basis van de voertuigen die tijdens deze operaties in beslag zijn genomen. Ten slotte werd de brandstof van 32 voertuigen door de Douane gecontroleerd en waren ze allemaal in overeenstemming met de voorschriften. De lokale politie zal deze samenwerking in de toekomst voortzetten.

 

Deze operaties werden uitgevoerd door verschillende diensten van de lokale politie van Brussel-Noord en zullen het hele jaar door worden voortgezet.