Voorstelling

Dames, Heren, 

De brochure die u doorbladert, geeft een overzicht van alle activiteiten die de lokale politie en de gemeentelijke preventiedienst de komende maanden beschikbaar stellen en met name voor de start van het schooljaar 2019-2020. 

Dames, Heren, 

De brochure die u doorbladert, geeft een overzicht van alle activiteiten die de lokale politie en de gemeentelijke preventiedienst de komende maanden beschikbaar stellen en met name voor de start van het schooljaar 2019-2020. 

Activiteiten die door onze diensten worden aangeboden om te proberen concrete antwoorden te geven en tegelijkertijd te sensibiliseren voor uitdagingen als cyberpesten, verslavingsproblemen via burgervoorlichting of kwesties ivm verkeersveiligheid. Uitdagingen die centraal staan in het dagelijks leven op onze scholen, het leven van ouders en kinderen, leerkrachten en de lokale politie. Deze brochure is dus zowel voor kinderen en tieners als voor leraren of ouders bedoeld. 

Aan de basis van deze brochure: een beslissing van het politiecollege van onze politiezone Montgomery1 die tot doel had het dienstenaanbod te versterken voor de talrijke instellingen die kinderen opvangen op het grondgebied van onze 3 gemeenten (scholen, kinderdagverblijven, academies ...). En dit, met name door het creëren van een enkel contactpunt "Scholen" binnen onze politiezone om de contacten tussen de scholen en de politie te vergemakkelijken, om een netwerk op te bouwen en al uw verzoeken in verband met veiligheid of veiligheidsopvoeding te centraliseren. Aan de basis van deze brochure: een beslissing van het politiecollege van onze politiezone Montgomery.  

Sinds de oprichting  ervan heeft dit contactpunt al verschillende verwezenlijkingen op zijn naam staan: het opstellen van de fiches "Scholen / Academies / Kinderdagverblijven" die in nauwe samenwerking met u vervolledigd werden en die de politie in staat stellen om over actuele informatie te beschikken voor het geval zij moet ingrijpen bij een crisissituatie in een vestiging. Het contactpunt coördineerde ook de "Schooltas" -operatie aan het begin van het schooljaar in september 2018 en lanceerde de "Back to School" -operatie na de herfstvakantie. Tot slot is deze ook meerdere keren rond de tafel gaan zitten met de preventiediensten van onze drie gemeenten om u het geïntegreerd vormingspakket dat u in handen hebt te kunnen voorleggen. 

Wij hopen dus dat dit aanbod u zal interesseren en onze samenwerking zal kunnen versterken in het belang van onze kinderen. Door in gedachten te houden dat « de kinderen van vandaag de volwassenen zijn van morgen » 2 en door in hen te investeren, werken wij aan een betere toekomst.  

Michaël Jonniaux 

Hoofdcommisaris 

Korpschef 

Politiezone Montgomery 

 

 

Vincent De Wolf 

Voorzitter Politie College

Burgemeester

Gemeente Etterbeek 

Olivier Maingain 

Burgemeester

Gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe

Benoit Cerexhe 

Burgemeester

Gemeente Sint-Pieters-Woluwe