Politiezone Zuid presenteert nieuw logo

ANDERLECHT, 17/03/2021.- Er waait stilaan een nieuwe wind in de politiezone Zuid. Deze wordt niet enkel tastbaar, maar binnenkort ook zichtbaar. De zone lanceert namelijk een nieuw logo en een nieuwe huisstijl, waarmee het de vernieuwde waarden en reorganisatie kracht bijzet.

NEW LOGO

 

“We hechten veel belang aan vertrouwen, respect, engagement en integriteit. Er zijn als het nodig is en kordaat optreden als het moet. Dat is de essentie. In het logo is zowel qua kleur als vorm zichtbaar gekozen om de zone te schetsen, meteen een sterk signaal waar we vandaag de dag voor staan.” zegt korpschef Jurgen De Landsheer.  

Ons nieuwe logo: zichtbaar, aanspreekbaar en bereikbaar

 

“In onze politiezone staat het hoogste gebouw van het land, de Zuidertoren. Het is tegelijk een heel herkenbaar beeld, dat onze wil weergeeft om een kwalitatieve dienstverlening aan te bieden, door herkenbaar en zichtbaar te zijn net zoals de toren. We treden rechtvaardig op met respect voor instructies en wetgeving, maar evenzeer streng en krachtig waar nodig.” klinkt het.

De horizon wijst op de leefbaarheid in de verschillende gemeenten Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst. Het politiecollege streeft dan ook naar een open en inclusieve politiedienst: “de politie hangt af van het vertrouwen dat onze burgers in hen stellen. De nabijheidspolitie is de centrale as van ons optreden. Daarom is de wederzijdse kennis van de inwoners en hun lokale politie van essentieel belang” aldus burgemeesters Picqué, Cumps en El Hamidine.

De gele zuiderzon staat voor warmte en het engagement om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel: veiligheid en leefbaarheid op het grondgebied van de politiezone Zuid. Het duidt ook op permanentie. De politiezone Zuid is continu beschikbaar en bereikbaar om te helpen of tussen te komen waar nodig.

Innovatie in en met ons politiekorps

 

Het nieuwe logo toont tot slot aan dat de zone wil innoveren en inspireren, in en met het politiekorps. Efficiëntie en doelmatigheid staan centraal.

“Onze vernieuwde identiteit zal stilaan meer zichtbaar worden voor het bredere publiek. We willen herkenbaar worden voor alle inwoners van de zone. De communicatie zal meer en meer in deze nieuwe huisstijl te zien zijn, waardoor we hopen het vertrouwen in ons korps te verhogen en te behouden.” besluit de korpschef.  

Volg het nieuws binnen onze zone vanaf nu ook via onze nieuwe Twitterpagina @pz_zuid.