Wat te doen bij een inbraak?

In 2017 waren er nog bijna 53.000 wonininbraken in ons land. Per dag betekent dit dat er 145 mensen slachtoffer zijn van een inbraak.  De FOD Binnenlandse Zaken heeft recent een brochure opgemaakt voor slachtoffers van woninginbraken.

inbraak

Met de brochure wil de FOD Binnenlandse Zaken een concreet instrument bieden dat slachtoffers van een inbraak moet helpen bij de stappen die ondernomen kunnen worden na de feiten. Je vindt er onder andere uitleg over de rol van de preventieadviseur, wiens rol we hier nog even toelichten.

De diefstalpreventieadviseur brengt, op vraag van de burger, een gratis bezoek aan zijn woning en onderzoekt samen met hem de zwakke punten van zijn woning. Vervolgens geeft hij advies over de maatregelen die moeten worden genomen. Dit advies is gratis, neutraal en niet bindend.

Zijn voorstellen vereisen geen grote investering, maar kunnen zeer nuttig zijn om inbrekers te vertragen of zelfs af te schrikken.

Via deze link kan je een diefstalreventieaviseur van jouw gemeente contacteren: https://www.besafe.be/nl/diefstal-brandpreventieadviseur.

De brochure is hier beschikbaar.