Pat Rouille | Grote opkomst adoptieplan Politiezone Brussel-West

Op donderdag 17 mei konden Brusselse scholieren zich uitleven op de Pat Rouille-dag van de politiezone Brussel-West. Pat Rouille is het schooladoptieplan waar verschillende politiemensen een klas uit het zesde leerjaar van een school "adopteren". Tijdens het schooljaar geeft een politieman/-vrouw enkele lessen in het kader van cyberveiligheid, preventie en veiligheid in het verkeer.

Simulatie interventie met hondenbrigade. Agente met hond aan zij confronteert een dader

Jaarlijks wordt het schooljaar feestelijk afgesloten met de Pat Rouille-dag. Dit is een dag waarop alle scholieren in een park in Jette samenkomen en daar kennismaken met heel wat aspecten van de hulp- en interventiediensten. Dit jaar vond de Pat Rouille-dag plaats in het Boudewijnpark en de Omnisportzaal van Jette. 828 leerlingen van 40 verschillende klassen konden gedurende de hele dag ontdekken wat de politie en haar partners te bieden hebben.

Verschillende partners van de politiezone Brussel-West waren aanwezig: Child Focus, het Rode Kruis, de Cel Vermiste Personen van de Federale Politie, De Lijn,… Iedere leerling kreeg de kans om de partners te leren kennen en naar hartenlust vragen te stellen.

Naast een dag vol informatie, konden de kinderen zich ook fysiek uitleven tijdens verschillende workshops, demonstraties en activiteiten (crash-test, fysiek parcours, lasershooting,…) . Zo verzorgden de anti-banditisme brigad, de hondenbrigade en de interventiedienst van de politiezone spectaculaire demonstraties, waar de kinderen ook zelf aan konden deelnemen.