Aanstelling korpschef a.i. Jacques Gorteman

Sinds 1 april 2018 heeft hoofdcommissaris Jacques Gorteman de functie van korpschef a.i. van de politiezone Brussel-West ingenomen. Hij zal een interimperiode uitvoeren tot de benoeming van een nieuwe korpschef in de loop van 2019.

 

foto korpschef a.i. Jacques Gorteman in uniform

Jacques Gorteman begon zijn carrière bij de gemeentepolitie van Ganshoren als hoofdinspecteur in 1982, gespecialiseerd in jeugd- en gezinsdossiers. Sindsdien, liet de Brusselaar zijn politiecarrière evolueren tot hij de graad van eerste hoofdcommissaris kon bemachtigen. 

Vóór zijn benoeming tot korpschef a.i. was hij sinds 2007 directeur van de afdeling Jette. Tijdens zijn buitenlandse missies in Darfur en Kinshasa, deelde Jacques Gorteman zijn Belgische knowhow mee met name de bescherming van Soedanese vluchtelingenkampen, alsook voor de constructie van een Congolese officierenschool.

De functie van korpschef is hem niet onbekend. Tijdens zijn jaren in dienst van de politiezone Brussel-West verving hij regelmatig de voormalige korpschef bij diens afwezigheid.

Sinds zijn benoeming kreeg de afdeling Molenbeek er twee commissariaten bij. Het commissariaat "Kanaal" werd geopend in april, het tweede, "Marie-José", wordt in juli geopend.