Geen opsluiting voor sluwe dieven!

Wij herinneren u regelmatig aan de techniek: één of meerdere auteurs bedenken een scenario om uw aandacht af te leiden en maken er gebruik van om uw spullen te stelen zonder dat u het merkt.

Ouderen of mensen met een handicap zijn kwetsbaarder en zijn een belangrijk doelwit voor deze criminelen.

Daders maken gebruik van hun kwetsbaarheid om onder welk voorwendsel dan ook in te breken in hun huizen en hun eigendommen te stelen. De trucs kunnen veel en gevarieerd zijn:

Onderhoud van de woning (dakrenovatie, snoeien, ...)

  • Thuisverkoop
  • De zoektocht naar een dier
  • Met behulp van een valse identiteit (agent Electrabel, politieagent, ...)
  • Vraag een service aan (na een autopech, vraag een glas water, ...)
  • Zich voordoen als een vriend van de familie, ...

Vandaag gebruiken deze dieven de huidige gezondheidscrisis als excuus. Ze zeggen dat ze komen kijken of je de nodige maatregelen hebt genomen om je tegen het virus te beschermen.

Vol à la ruse : 1 jour sans

Ter herinnering, de politiediensten zijn de enige diensten die het recht hebben om de naleving van de maatregelen te controleren en dat doen ze op de wegen en in bedrijven, maar ze bellen niet aan bij particulieren!

Wees daarom dubbel waakzaam en waarschuw uw dierbaren die vandaag de dag des te meer geïsoleerd zijn door opsluiting.

Waarschuw uw familieleden en zeg hen niet in paniek te raken als ze slachtoffer zijn, probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen (gebruikte voertuig, beschrijving van de daders, ...), raak niets aan tot de politie arriveert (om eventuele sporen te bewaren) en bel natuurlijk onmiddellijk de lokale politie van Komen-Waasten op 056/550055 of 101.

 

Vond je dit artikel leuk? Deel het dan met je vrienden door op de onderstaande knoppen te klikken